Lite om mig själv

Mitt namn är Kenneth Jensen. Jag föddes 1961 i Gällivare. Mitt intresse för trolleri vaknade tidigt. Redan som 6-åring gjorde jag mina första föreställningar för mina nära och kära. Min morbror förstod att här var en blivande trollkarl och gav mig min första trollerilåda i julklapp.

Jag fullkomligt slukade alla böcker om trolleri som jag kunde låna från biblioteken. I en av dessa hittade jag adressen och telefonnumret till en trollkarl som sålde trollerirekvesita. Han hette Bernard Svensson och kallades "Bernando". Han kom att betyda oerhört mycket för min fortsatta trollerikarriär och gav mig ovärderliga tips om hur jag skulle gå vidare med min karriär.

Den 30 juli 1979 är ett mycket viktigt datum, det var nämligen då jag höll min första offentliga föreställning på en av Gällivare kommuns trivselkvällar. Det kom att bli början på ett äventyr som håller på än idag. Att stå på en scen är det absolut bästa jag vet.

Jag har med framgång flera gånger tävlat i trolleri. Mer om det och lite kuriosa får du reda på om du klickar på bilderna nedan.